منتدي الجيل

منتدي الجيل

منتدي الجيل الثالث
 
الرئيسيةالبوابةاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثقائمة الاعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول
بسم الله الرحمن الرحيم أهلا باعضاء وزوار المنتدى اتمنى ان ينال المنتدي اعجابكم واتمنى أن أرى ردودكم ومواضيعكم الهائلة

شاطر | 
 

 طريقة عمل كفتة البرغل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
حمادة
المدير العام


ذكر الابراج: الدلو

عدد المساهمات: 722
تاريخ التسجيل: 05/08/2009
العمر: 21
الموقع: القاهرة - الجيزة
العمل/الترفيه: ركوب الخيل
المزاج: الرسم و الاغاني و السباحة


مُساهمةموضوع: طريقة عمل كفتة البرغل   الأربعاء سبتمبر 02, 2009 6:48 pm


كفته البرغل



نص كيلو لحمه مفرومه

نص كوب برغل مغسول جيداا جداااا ( دى خطوه مهمه جدااا)

ينقع لمده ساعه على الاقل فى الماء
( ممكن تغسليه و تخلطيه باللحم على طول بس بشرط تعمليها كده من بليل)

تخلطى البرغل مع اللحمه و تضيفى اليها الملح و الفلفل و البهارات ( البهارات اساسيه دايما مع الكفته)

تعجنيها كويس جداا لحد ما تتاكدى انها اختلطت جيد جداااااااااااااااااااااااااااااا

خلاص كده جاهزه
شوفتى سهله و سريعه ازاى



طريقه عمل الاصابع بقى :


على اى شىء اسطوانى رفيع ( انا بعملهاا على يد الملعقه الخشبيه الصغيره
تلفى قطعه كفته مناسبه علىيهاا و تضغطى عليها جيداا و برفق تسحبيها للخارج
حتى تنفصل غن يد الملعقه


يارب اكون عرفت اوصلك ازاى تعملى صباع الكفته و تطلعيه من على اليد

لو ما عرفتى قوليلى و انا اشرح هالك بطريقه مختلفه


المهم خلصى الكميه و رصيها فى صنيه يفضل تيفال
ان لم يوجد خلاص عادى اى صنيه
المهم ادهنيها بالسمن


رصى اصابع الكفته متلاصقه و لا يهمك مع النار تفصل عن بعضها

دلوقتى تسويها على النار و لا فى الفرن؟
انا شخصيا بسويها من فوق على الناررر

حطى الصنيه على نار متوسطه و خدى بالك منهاا لما تستوى حاولى تقلبى الكفته على الوجه الاخر

فى الوقت ده تكونى حطه قطعه فحم على النار حتى تصل الى درجه الاحمرار

اول ما تطفى على الكفته فورااا
تضعى طبق عمبق صغير(زى طبق جيلى او مهلبيه ) يكون فيه سمن ساخن ضعيه و يط الصنيه بين اصابع الكفته
و ضعى فيه الفحم و غطى الصنيه بسرعه و لا تكشفيها الا بعد ان ينتهى كل الدخان
يعنى حوالى ربع ساعه
و ممكن طريقه تانيه دى الى انا بعملها دايما هى اسرع و اسهل
وسعى مكان بين اصابع الكفته و ضعى الفحم فى و سط الصنيه على السمن الناتج من الكفته و غطى بسرعه


و برضه تسبيها ربع ساعه قبل ما ترفعى الغطا


خلاص كده انتهى
قدميها بقى على طبق مغطى بالبقدونس المفروم


و معاها سلطه الطحينه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://montadaelgil.ahlamontada.net
 

طريقة عمل كفتة البرغل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

 مواضيع مماثلة

-
» طريقة اشعال سيجارة بقطعة من الثلج

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي الجيل ::  :: -